Depilacija i Brazilska depilacija

Glatka koža bez dlačica imperativ je savremene žene u zapadnoj kulturi. Teško je poreći biološku neizbežnost rasta dlačica na različitim (očekivanim i neočekivanim) delovima tela, kako muškog tako i ženskog.Redovnom depilacijom, vremenom, dlaka postaje sve tanja i slabijeg folikula.U salonu Mademoiselle preporučujemo depilaciju.Ona je posebno važna i uspešna kod tretiranja većih površina tela kao što su ruke, noge i leđa.
Za depilacijupodručje bikinija(brazilska depilacija), nausnice, lica i pazuha koristi se nešto blaži vosak koji u sebi sadrži sastojke koji deluju prvenstveno na smirivanje kože tog dela koji je inače osetljiv i lako crveni.

Preporučujemo hladnu depilaciju.

Zagrejani vosak se pomoću patrona, nanosi na željeni deo tela, a potom odstranjuje zajedno sa dlačicama,uz pomoć Perforiranih tračicama.
Depilacija hladnim voskom podrazumeva da se vosak koristi samo jednom.Naj sigurniji I najčistiji vid depilacije I brazilske depilacije.
Poželjno je pre depilacije ne nanositi nikakvu kremu ni losione na telo, zbog boljih efekata uklanjanja dlačica.Za depilaciju se ne može reći da je prijatna, ali se ne može reći ni da je depilacija hladnim voskom bolna procedura.

Po završetku depilacije obavezno se nanose preparati za posle depilacijena tretirani deo tela.
Za brazilsku depilaciju koristimo film vosak.

Brazilska depilacija počela je da se radi u salonima u New York-u 1987/1988.
Danas je Brazilska depilacija najpopularniji vid uklanjanja dlačica sa intimnih regija ne samo u SAD već širom sveta.

proces depilacije